fbpx

в школах України

Зміст № 10, 2016

Редакційна вітальня
«Роль учителя літератури є однією з найголовніших у школі». Ексклюзивне інтерв’ю Ірини Ткач. . .2

Учитель – учителеві
Ірина Ткач. Робота в Малій академії наук – шлях розвитку юних талантів.7

Фахові проблеми
Анна-Марія Богосвятська. «Ранок» і «вечір» уроку як гармонійна зміна природних психофізіологічних фазових станів дитини.10

8-й клас — на відмінно!
Ольга Гузь. Орієнтовне поурочне планування для 8 класу. Уроки №20-25.19
Матеріал для вчителя до уроку №20  Матеріал для вчителя до уроку №20

Фестиваль вчительських робіт «Всім серцем любіть Україну!»
Світлана Проценко. Живімо з Україною в серці! Сценарій шкільного свята-зустрічі з учасником АТО.40

На крилах душі
Лариса Коломієць. «Не серед нас, та разом з нами. В серцях, у пам’яті, в думках».42

Конкурс «Яскраве світло класики та сучасної літератури»
Любов Левіна. Коронований Нобелем.44
Наталія Кожукало. Закоханий у світ Її Величності Природи. Урок-подорож на лоно природи із героями повісті Ернеста Сетона-Томпсона «Маленькі дикуни».50
Відеопрезентація до уроку
Валентина Полякова. Подорож Галактикою асоціацій повісті Ульфа Старка «Диваки і зануди».54

Підсумки конкурсу «Відпочиваю з книжкою»
Знайомтесь: переможці конкурсу! .60

Коментарі:
irina #17 жовтня 2016 в 18:31+3
Дуже гарна презентація Наталії Кожукало!

kozhukalo #27 жовтня 2016 в 20:38+3
Дякую.

Анна-Марія Богосвятська #23 жовтня 2016 в 19:11+4
Чудове інтерв’ю з Іриною Ткач! Ви стали ще ближчою, ріднішою. Знайшли гарні слова і про своїх учениць, і про своїх вчителів (Леоніда Михайловича Шкарубу, Ольгу Василівну Гайченко). Який ви універсальний солдат, виявляється! І зарубіжна література, і основи здоров’я, і художня культура, образотворче мистецтво, захист Вітчизни… А Павич також входить в першу п’ятірку моїх улюблених сучасних письменників.

irina #10 листопада 2016 в 22:13+3
Дуже дякую, Анно-Маріє!Особливо за слова про близкість і рідність! Мені так приємно це читати, адже теж маю до вас такі почуття)))

Анна-Марія Богосвятська #23 жовтня 2016 в 20:00+5
Номер вийшов ДУЖЕ сильний – справжній осінній: багатобарвний, щедрий на плоди і врожаї.
Не тільки прекрасне інтерв’ю Ірини Ткач, а й такі прості, потрібні, корисні поради миколаївського вчителя колегам про роботу в Малій академії наук з обдарованими учнями, як їх зацікавити наукою і передати радість пізнання.
Пречудові роботи учнів-переможців конкурсу “Відпочиваю з книжкою”! Як гарно, що класика подобається сучасним дітям, і літо може стати щасливим разом з Дон Кіхотом, з героєм В.Короленка Петром – сліпим музикантом, з сюжетами “Останнього дюйма” і “Острова скарбів”.
Найбільше захоплення номера – конспект уроку Валентини Полякової “Подорож галактикою асоціацій повісті Ульфа Старка “Диваки і зануди”. Які чарівні планети, що відвідують не просто учні і читачі – а космічний екіпаж!
Велику радість також приніс матеріал Наталії Кожукало “Закоханий у світ Її Величності Природи” (за Е.Сетоном-Томпсоном). Усе гармонійно, душевно – про природу як “найкращу з книг”. І презентація красива!
Завжди приємно бачити публікації своїх земляків – у даному номері це Любов Левіна зі Львова з достойним сценарієм “Коронований Нобелем” (про Р. Кіплінга). Уявляю, яке це було чарівне свято у бібліотеці!..
Уважно слідкую за конкурсом “Всім серцем любіть Україну”. Щирі роботи від Світлани Проценко, Єлизавети Рябової та Ганни Бринчук. Воно завжди трошки з болем читаєш такі тексти, але то біль, який потрібний, від якого не можна закриватися нині.
Неперевершена Ольга Гузь підіймає глибу античності: Вергілія, Горація, Овідія. Після таких конспектів науковцям вже нема чого досліджувати.
ДЯКУЮ, дорога редакціє, за найсмачніші осінні плоди!

Черговий номер

Новини

Copyright © Журнал "Зарубіжна література в школах України"

Розробка сайтів студія “ВЕБ-СТОЛИЦЯ”